Meditatie: de natuurlijke beweging van niets doen (Ariane Grigo)

Meditatie: de natuurlijke beweging van niets doen (Ariane Grigo)

Ken je het ook: geleefd worden door de waan van de dag? Opgejaagd door ‘to-do’ lijstjes . Niet stil mogen of kunnen staan. Voortdurend bezig zijn met digitale berichtjes. De drang naar steeds meer productiviteit en perfectionisme? Dagelijks maken onze hersenen, mind en zenuwstelsel overuren. Een overvloed aan informatie, communicatie en bezigheden heeft ons in haar greep en verandert ons en onze wereld. We worden ontworteld van onze ware zelf. Leven met prestatiedruk en multitasking maakt dat we de natuurlijke gave van diepe ontspanning kwijt raken en veel minder instaat zijn ruim, creatief en in verbinding met het moment en onze omgeving te handelen.

Meditatie is de natuurlijke beweging van het niets doen. We zijn deze staat kwijt geraakt. Maar iedereen kan het weer ontdekken. Door de stilte ruimte te geven, ontlaadt de drukte. Via het beoefenen van concentratie leer je om de ruimte kleiner en stiller te maken en uiteindelijk ontstaat er een natuurlijke ruimte van vrede en stilte. Je ware zelf, puur bewustzijn wordt niet meer overschreeuwd. Je houdt contact hiermee, ook tijdens je alledaagse beslommeringen. Meditatie is meer dan zittend op je kussen of stoel vechten met een stroom gedachten. Het is de mogelijkheid om dieper in contact te komen met jezelf, in het hier en nu. Het verhoogt je vermogen tot creatief denken en brengt je in contact met begrip en liefde voor jezelf en de ander.

Meditatie kan jou en de wereld veel brengen. Het leren en begeleiden van meditatie is een van onze belangrijkste activiteiten, zowel voor particulieren als bedrijven.

 

Maak je wereld groter

Kom en mediteer met ons en maak je wereld groter. Of je veel ervaring hebt of net begint, de kracht van samen mediteren zal je brengen waar je nu moet zijn.
Onze basiscursus meditatie bestaat uit 3 delen. In korte tijd geven we de mogelijkheid om meditatie-ervaring op te doen en door oefening te verdiepen. We geven aandacht aan de juiste fysieke houding, fysieke ontspanning, theorie en filosofie, beoefening van verschillende technieken van concentratie, pranayama (werken met ademhaling) en het stellen van vragen en delen van je ervaring. Heb je al meditatie-ervaring? Ook dan helpt onze basistraining je te verdiepen. Altijd ontvang je individueel advies, passend bij je behoefte. Meer informatie over de basiscursus meditatie: ‘the art of silence’.