Leiderschap en
organisatieontwikkeling

Wie de moed heeft in de spiegel te kijken, ontmoet nieuwe mogelijkheden.

In het dagelijks leven, in het werk zijn we voortdurend bezig met ons aan te passen aan de eisen die van buiten aan onszelf en onze organisatie gesteld worden. Maar leidt dat daadwerkelijk tot de veranderingen die er wezenlijk nodig zijn? Zijn ze in harmonie met onze omgeving? En past wat we doen werkelijk bij ons? Wij zien dat veel veranderingen niet tot echte vernieuwingen leiden die mensen, organisatie èn maatschappij ondersteunen. Dat harde werken zonder wezenlijk resultaat leidt tot teleurstelling, vermoeidheid, distantie en apathie.

 

Wij ervaren in organisaties een grote behoefte aan gelijkwaardigheid en betrokkenheid, ruimte om op eigen wijze betekenisvol te zijn en gezonde balans tussen actie en rust.

Onze ambitie is om bij te dragen aan wezenlijke vernieuwingen die het welzijn van ons allen verbeteren. Verbinding met jouw essentie en de essentie van de organisatie is daarbij de kern. De passie die hierdoor ontstaat, creëert verbinding, inspiratie, gerichte actie en plezier. We spelen met de kennis, ervaringen en de geschiedenis van de organisatie. Werken met het unieke talent van medewerkers en leidinggevenden. Met de natuur als een van onze belangrijkste leermeesters.

 

Onze benadering is altijd maatwerk en komt tot stand in co-creatie met jou als opdrachtgever. Zie hier voor meer informatie over onze werkwijze.

Source Creations begeleidt bedrijven, teams en individuen bij het vormgeven van kleine en grote organisatieveranderingen en bij het hervinden van  balans.

“Could we invent a more powerful, more soulful, more meaningful way to work together, if only we change our belief system?” (Frederic Laloux)