Bewustzijn, zingeving
en inspiratie
YOGA

‘Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down.’ – Jigar Gor

Yoga is een eeuwenoude traditie en wetenschap uit India. Het woord yoga betekent vereniging, afstemming van lichaam en geest op je ware zelf. Yoga is de weg van heelheid. Het beoefenen van yoga kent vele paden. De meest bekende vorm in het Westen is de Hatha yoga ofwel de asana, de beoefening van fysieke welzijn.

Door het regelmatig beoefenen van de fysieke houdingen werk je met je mogelijkheden en beperkingen. Zo kom je tot mooie ervaringen. Je bouwt interne kracht en souplesse op en wordt bewuster van je lichaam en je ademhaling. Je leert ook om dieper te ontspannen. De aandacht, kunde en concentratie tijdens het beoefenen van de asana’s kan deuren voor je openen naar zelfreflectie en spiritualiteit. Je kunt yoga beoefenen als ondersteuning van je fysieke gesteldheid, vitaliteit en gezondheid. Of als een levensvorm en spiritueel pad van transformatie.

Bij Source Creations streven we naar kwaliteit en diversiteit in ons aanbod, zodat je een voor jou passende keuze kunt maken. Naast de fysieke yogalessen bieden we ook meditatie en pranayama lessen (ademhalingsbeoefening) aan (zie Meditatie: the art of silence en kun je voor een verdiepend spiritueel traject terecht in de Soulcircle studiegroep .

We geven les vanuit verschillende tradities en met veel oog voor kwaliteit en aandacht. Voor lessen en workshops: kijk in de agenda.

De basiscursus ‘The art of silence’ start het hele jaar door. Wie de cursus gevolgd heeft, mag  instromen in de wekelijkse meditatielessen. Heb je veel meditatie-ervaring, neem dan contact met ons op.